Dolar 19,0874
Euro 20,6179
Altın 1.201,15
BİST 4.997,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sakarya 14°C
Yağmurlu
Sakarya
14°C
Yağmurlu
Sal 7°C
Çar 10°C
Per 14°C
Cum 21°C
















geyve nöbetçi eczaneler




















Taraklı’da orman yangını

Taraklı’da orman yangını
11 Ağustos 2020 15:57 | Son Güncellenme: 11 Ağustos 2020 16:39
9.396

Taraklı’nın Mahdumlar Mahallesi’nde anız yangını rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Kısa sürede büyüyen yangın kontrol altına henüz alınamadı. Yangının yakında ki evlere sıçraması endişesi yaşanıyor.

ÇOK SAYIDA EKİP YANGINA MÜDAHALE EDİYOR

Edinilen bilgilere göre; Yangın, Taraklı’nın Mahdumlar Mahallesi’nde meydana geldi. Anız yangını rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçraması üzerine kısa sürede büyüdü. Sakarya Orman Müdürlüğü ekipleri müdahalede bulunurken yangının büyümesiyle Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden de sevk edildiği yangın, rüzgarın ve sıcak havanın etkisi ile ağaçlık alanda yayılmaya başladı. Ekiplerin yangına müdahalede zorlandığı Taraklı’ya takviye olarak yangın söndürme helikopteri çağrıldı. Yangın söndürme helikopteri ve arazözlerin de gönderildiği bölgede yangının çevredeki evlere sıçramaması için ekipler uğraş veriyor. Çok sayıda ekip ile birlikte yangın söndürme helikopterinin de müdahale ettiği yangın bölgesinde dumanlar adeta gökyüzünü kapladı. Rüzgarında etkisiyle büyüyen yangın kontrol altına alınmaya çalışılırken, bölgede bulunan evler ise kolluk kuvvetleri tarafından boşaltıldı.

“ŞU ANDA CİDDİ BİR ŞEY GÖZÜKMÜYOR”

Vali Çetin Oktay Kaldırım, ekipler ve 2 helikopterin yangına müdahale ettiğini söyledi.

“Şu anda ciddi bir şey gözükmüyor.” diyen Kaldırım, “Yerleşim yerlerine gerekli müdahale yapıldı. Diğer alanlara da müdahale ediyorlar. Orman Bölge Müdürümüzle de görüştüm. Şu anda sıkıntı oluşturacak bir durum yok.” şeklinde konuştu. Bütün ekiplerin söndürme çalışmalarına devam ettiğini dile getiren Kaldırım, “Yerleşim yerleriyle ilgili gerekli tedbirler alındı. Tedbiren boşaltmalar da yapıldı. Şu anda inşallah bir sıkıntı olmadan yangın söndürülecek.” ifadelerini kullandı. Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı da ormanlık alanda çıkan yangının rüzgarın da etkisiyle büyüdüğünü ve alevleri söndürme çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

 

 

Taraklı’daki yangın evlere sıçradı!


Abone Ol 


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.