Tanış Kundura

Tanış Kundura

Tanış Kundura

Keyifli ayakkabı giymek bir ayrıcalıktır.

Mağazamız kaliteli ayakkabı çeşitleri ile ayaklarınıza önem vermektedir…

Ömer Kayaoğlu

Ayakkabı Kullanım Klavuzu

Ayakkabınız kullanım amacına uygun olarak kullanılmalıdır.Ayakkabı giyilirken ve çıkartılırken bağcıkları çözülmelidir, bağcıksız ayakkabılarda ise çekecek kullanılmalıdır.

Ayakkabılar ayağın maksimum şiş olduğu zaman diliminde sağ ve sol olarak denenmelidir, ayağı sıkan ayakkabı kesinlikle alınmamalıdır.

 

Ayakkabınız ayağınıza uygun ölçüde olmalıdır. Ayağa küçük ve büyük gelen ayakkabılar erken deformasyon, astar yırtılması gibi sorunlara yol açacaktır.

Ayakkabı rutubetli ortamlarda bekletilmemelidir.Islak ayakkabılar oda sıcaklığında kurutulmalıdır. Direkt güneş ışığı altında veya herhangi ısı kaynağının altında kurutulduğu taktirde ayakkabıların yapışma yerlerinde açma, deride çatlama, leke ve şekil bozukluğu olabilir.

 

Nubuk veya süet malzemeden üretilmiş ayakkabılar uygun sertlikte bir fırça veya silgi ile temizlenmeli, kesinlikle yıkanmamalı ve slikon bazlı spreyler kullanılmalıdır.

Ayakkabılar kesinlikle çamaşır makinesinde veya elde yıkanmamalıdır.İç astarında sentetik malzeme kullanılan ayakkabıların koku yapması ve su alması muhtemeldir.

Ayakkabının emmiş olduğu ter 24 saat içinde buharlaşır. Bu nedenle ayakkabıların 1 gün arayla giyilmesi ayakkabının daha uzun ömürlü olmasını sağlar.Ayağın aşırı terlemesinden dolayı ayakkabı üzerinde oluşabilecek giderilmesi mümkün olmayan lekeler üretim hatası değildir.

 

Deri ayakkabılar kendi renginde boya veya natural cila ile cilalanmalıdır.Astar kullanılmayan ayakkabılarda derinin rengi ayak ve çoraplara çıkabilir.Ayakkabıların muhtemel kokulara karşı mutlaka havalandırılarak kaldırılması ve deformasyonu önlemek için kalıp kullanılması gerekmektedir.

Üst el dikişli ayakkabılarda (saraçlı tabir edilen) dikiş yerlerinden, taban ve yan kısımdaki derinin birleştiği bölümlerden su alması doğaldır. Dolayısıyla yağmurlu havalarda giyilmemesi tavsiye edilir.Her türlü ayakkabı üzerinde “su geçirmez özelliği mevcuttur” ibaresi yok ise yağmurlu ve karlı havalarda su geçirebilir.

 

Özel malzemelerle üretilen ayakkabıların bakımı konusunda satış sorumlusu arkadaşlarımızdan yardım alabilirsiniz.Vegetal dediğimiz bitkisel maddelerle işlentisi yapılmış olan deriler suyla temas ettiğinde, nemli bezle silindiğinde ve cila sürüldüğünde rengi değişebilir. Dolayısıyla bu tür derilerin suyla temas ettirilmemesi ve özel fırça ile tozunu alarak temizlenmesi tavsiye edilir.

 

Ayakkabı Seçimi
AYAKKABININ AYAĞA UYGUNLUĞUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ

Uzunluk:

Ayak başparmağının önündeki mesafenin yeterli olup olmadığına bakmak gerekir. Bu mesafeyi ölçmek için ayakkabının burnundaki bombeye basılmaz, bu durum ayakkabıda hasara yol açabilir. Bunun yerine müşteriden ayak parmağını kaldırması ve uçtan itibaren olan mesafeyi kendisinin tespit etmesi rica edilir. Bu mesafe normal şartlarda 0.5 mm olmalıdır.

 

Topuk:

Topuk kısmının iyice oturup oturmadığına bakılır. Müşteri oturduğunda topuğun çıkıp çıkmadığına dikkat edilir. Ayakkabının vurmaması için topuk kısmının çok da sıkı olmaması gerekir.Ayakkabının Ağzı:Ayakkabının ağız kısmının ayağı sarıp sarmadığına bakılır. Bilek kemiğini kesip kesmediğine dikkat edilir.

Yüz:

Müşteri parmak ucunda dururken ayakkabının yüzünde fazladan boşluk kalıp kalmadığına bakılır. Eğer boşluk kalmışsa sığ bir kırışıklık oluşacaktır.

 


Topuk Kayması:

Müşteri yürürken topukta herhangi bir kayma olup olmadığına bakılır. Kalın tabanlı yeni ayakkabılarda ufak çapta bir kayma oluşabilir. Giyildikçe taban esnekleşecek, böylelikle kaymanın miktarı azalacaktır. Tam ve buçuklu numaraların enleri arasında bir ilişki vardır, ayakkabının uzunluğu arttıkça eni de her buçukta 0.40 cm artar.

Ayakkabı ve Deri Bakımı

Tüm doğal ürünler gibi deri de yaşlanır. Rutubet, soğuk, kuru hava, güneş gibi doğal etkenlerle elastikiyeti azalır, doğal özelliklerinin uzun süre korunması için bakım uygulanması şarttır.

Derinin türü ve proses edilme biçimi nedeniyle, tek bir bakım ürünü mevcut değildir. Derinin türü ve amacına göre değişik bakım ürünleri geliştirilmiştir.İlk kez kullanımdan önce, krem veya sprey şeklinde koruyucu film oluşturan bir bakım ürünü kullanılmalıdır.

Bakım uygulaması sırasında deri kesinlikle kuru olmalıdırNemlenen ayakkabılar, önce gazete kağıdına sarılmalı ve doğal oda ısısında iyice kurutulmalıdır.Kirler bir fırça veya nemli bir bezle alınmalıdır.

Deride renk değişimini önlemek için, doğru bakım ürünü kullanılmalıdır.Bakım ürünü çok az kullanılmalı ve yüzeye eşit yayılmalıdır. Çok kullanım nefes alabilme özelliğini engeller.Kir ve toz, derinin yüzey deliklerini tıkayabilir ve nefes alabilme özelliğini önler.

Büyük kir ve lekelerin giderilmesi, özel bir temizleyici kullanımı gerektirir. Temizleme işlemi deri tümüyle kuruduktan sonra yapılmalıdır. Lekenin deri üzerinde uzunca süre kalması, daha derin katmanlara nüfuzuna neden olduğundan özenle temizlenmelidir.

Ayakkabı Beden Grupları
Bayan Yetişkin 35–40 Numara
Erkek Yetişkin 40–45 Numara
Garson 30–40 Numara
İlk Adım 18–20 Numara
Bebe 20–25 Numara
Patik 25–30 Numara
Filet 30–35 Numara

Yayınlama: 22.09.2011
3.899
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 4 Yorum
  1. Ömer Kayaoğlu dedi ki:

    Böyle bir sunum hazırladıkları için Erdinç abime ve saygıdeğer hocama çok teşekkür ederim.

  2. muhittin erbir dedi ki:

    geyve de böyle ayakkabı mağazası varmıydı

  3. Nalan Tozlu dedi ki:

    Canım benim gerçekten güzel olmuş .Benim en son dükkan hatırımda kaldığından çok değişik buldum (bu dediğim 9 yaşında geyveden ayrılmıştım şimdi 46 yaşındayım )genç ve körpe bir beynin neler yapabileceğini göstermişsin;hayırlı müşteri bol ve hayırlı kazançlar temennilerimle başarılarının devamını dilerim seni kocaman öpüyorum canım benim.

  4. Ömer Kayaoğlu dedi ki:

    Nalan ablam çok teşekkür ederim,Geride bıraktığımız dönemlerde ticaret bu kadar savunulabilir değildi,mecburen zamanın şartlarını müşterilere sunmak zorundayız.Elimizden geldiği kadar iyisini ve güzelini yapmaya çalışıyoruz.(elinde büyüdüğüm ablamdan bu sözleri duymak beni onurlandırdı,çok teşekkür ederim.)