Taksi Plakası Sahibi Nasıl Olunur?

Taksi Plakası Sahibi Nasıl Olunur?

Taksi Plakası Sahibi Nasıl Olunur?

Taksi plakası almak son yıllarda en fazla tercih edilen yatırım araçlarından biridir. Günümüzde, taksi plakası alınarak yüksek kar ve kazançlar elde edilmesi mümkündür. Özellikle büyük şehirlerde oldukça cazip olan bu yatırım aracının, nakit akışı oldukça fazladır. Zamanla kendi kendini amorti edebilen taksi plakaları, bu anlamda yatırımcılara büyük fayda sağlar.

Taksi plakasını sadece işletmeler alabilir diye bir kural yoktur. Gerekli koşullara sahip bireyler de kişisel yatırım amaçlı taksi plakası alabilir. Kale Taksi, nüfusu 16 milyonu aşan İstanbul içinde hizmet veren ve büyük bir müşteri kitlesi bulunan bir firmadır. Verdiği ulaşım hizmetlerinin yanında her türlü taksi plaka kiralama ve satma işlerini profesyonel olarak yürütmektedir.

Taksi Plakası Almak Mantıklı mı?

Yatırım aracı arayan ve bütçesi uygun olan kişiler için taksi plakası almak her zaman karlı ve mantıklı iş fikirleri arasında yer alır. Yapılan bu yatırımdan aylık düzenli bir gelir elde edilebilir. Bunun yanında alınan taksi plakaları istenildiği zaman satılabilir ya da kiralanabilir. Özellikle kiralık taksi plakası düzenli gelir getiren bir yatırımdır. Satışı yapılan taksi plakası yatırımları istenildiği zaman tekrar nakde dönüştürülebilir.

Taksi Plakası Alma Koşulları Nelerdir?

Kişi ya da işyeri sahiplerinin taksi plaka yatırımına sahip olması için bir takım koşulları yerine getirmesi gerekir. Bu koşullar aşağıdaki gibidir:

  • Kimlik belgesi (Nüfus Cüzdanı)
  • Sürücü Belgesi (Ehliyet)
  • Noter tasdikli vekaletname
  • Belediyeden onaylı tahsis belgesi

Gerekli koşullar yerine getirildikten sonra isteyen herkes taksi plakası sahibi olabilmektedir. Plaka satın alındıktan ya da kiralandıktan sonra ise yıllık vergisinin düzenli olarak ödenmesi gerekir.

Taksi Plakası Fiyatları

İstanbul taksi plakası fiyatları, satıcı işletmenin belirlediği ücrete ve güncel piyasa koşullarına göre değişmektedir. Bunun yanında alınacak plakanın kullanılacağı şehir de çok önemlidir. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde taksi plakası fiyatları diğer şehirlere göre daha yüksektir. Buna paralel olarak getireceği kar oranı da yüksektir.

Diğer yandan plakası satın alınan ticari araçlarda bazı kurallara uyulması gerekir. Alımı yapılan ticari plakalı araçlarda sürücü harici başka bir kimsenin işletmeci olması yasaktır. Ayrıca yasal şartlara göre bir kişi sadece 1 adet plaka sahibi olabilmektedir.

Taksi Plakası Kiralama

Taksi plakası üzerinden yatırım yapıp kazanç sağlamak isteyen kişilerin plaka satın almaya gücünün yetmediği yerlerde, plaka kiralama yatırımı yapılabilir. Kiralanan taksi plakası üzerinden de düzenli olarak yüksek kazanç elde etmek mümkündür. Ancak bu yöntemde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunur. Bu hususlardan ilki kiralamayı yapan işletme ile yasal anlaşma yapılmasıdır.

Noter onaylı bu yasal anlaşmalar günlük, haftalık ya da aylık olarak yapılır ve ilerde herhangi bir sorun yaşanmamasını sağlar. Bununla birlikte kiralık taksi plakası fiyatları, satın alınan plakalara göre daha uygundur. Buna bağlı olarak satın alınan plakalara göre kar oranı da biraz düşük olacaktır.

Yayınlama: 10.10.2022
569
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.