Peygamberimizle Hz. Ali’nin İbret Dolu Sohbeti

PEYGAMBERİMİZLE – HZ. ALİ’NİN İBRET DOLU SOHBETİ

Geyveli Emekli İmam Sadettin Armağan
Aziz Dostlarım

Sizlerle bugünkü yazımda asr-ı saadet iklimine gitmek istiyorum.

Alemlere rahmet olarak gelen gönlümüzün sultanı ümmeti olmakla şeref duyduğumuz sevgili peygamberimiz (S.A.V.) ve onun etrafında gökyüzündeki yıldızlara benzettiği sahabe-i kiram efendilerimiz. İnsanlığı hem dünya hem de ahiret güzelliği, kurtuluşu, huzurunu sağlayacak mesajlar o günden bu güne bizlere kadar geldi. Bizden sonrada dünyanın sonuna kadar kabul eden, inanan herkese gidecektir. Sen bana Müslüman olduğunu söyleme, nasıl bir Müslüman olduğunu söyle. Yani adının Müslüman olmasından ziyade yaşantın Müslümanlık olsun. Dünya okul, insan talebe kuran dünya okulunun kitabı, peygamberimiz rehber, Rabbimiz hoca, muallim.

O halde: Rabbimiz hocalığında, Peygamberimizi rehber tayin edin nasıl bir Müslüman olmanın tarifleri mevcut olan Kuran-ı Kerim ile talebe olan biz insanlar dünya okulundan mezun olup Ahirete gideceğiz. İşte bu yaşantı Müslümanlıktır. Mükâfatı cennettir.

Bu sözlerimizi çok güzel bir şekilde izah eden bir konuşmayı sizlere anlatmak işitiyorum. Konuşma Peygamberimiz (S.A.V.) ile Hz. Ali (R.A) arasında geçmiştir. Şimdi bu konuşmaya dikkatlice de kulak verelim.

Hz. Ali R.A. 10 tane soru sordu.

1-) Ya Resulallah Allah’a (C.C.) nasıl ibadet edeyim?

Peygamberimiz (S.A.V.) cevap verdi Dosdoğru kulluk yap, samimi ol, ameline sahip çık. Çünkü Rabbimiz: Namaz kıl demiyor, ya ne diyor: namazını dosdoğru kıl. Alaca Müslüman olma. İbadete bir başla 3-4 gün sonra bırak ara ver sonra yine başla. Böyle ibadet anlayışı İslam’da, Kuranda mevcut değildir. Kuranda Rabbimiz buyuruyor: ‘’ Rabbine ölüm sana gelinceye kadar kulluğa, ibadete devam et.’’ Süre-i Hicr İbadetin başı akıl baliğ yaşıdır. Sonu ölümle biter.

2-) Rabbimden ne isteyeyim?

Cevap: Dünya ve ahirette afiyet ve mağfiret iste. Sağlık ibadette esastır. Mağfiret bizi günah lekesinden temizler. Rabbimiz buyuruyor ki:’’ Rabbimiz beni, anamı, babamı, bütün insanları hesap gününde mağfiret et, bağışla. Süre-i İbrahim Peygamberimiz S.A.V. : Günah kalbi karartır. Onun manevi cilası tövbe ile mağfiret olunmaktır.’’ Buyuruyor.

3-) Benim üzerime ne lazımdır?

Cevap: Hak Teâlâ ve onun Peygamberinin buyurduğunu tutmaktır.

Nefsin şeytanın dediğini, sağdan, soldan duyduğunu, biz atalarımızdan böyle gördük öyle yaparız demeyi bırakalım. Rabbimiz ve Peygamberimiz ne diyorsa onu yapalım.

4-) Ne iş işleyelim ki o, benim kurtuluşum olsun?

Cevap: Helal ve doğru söyle.

Hacı Bektaş’ı Velinin bir sözü vardır. ‘’ Allah’ın C.C. sevdiği kulu olmak istiyorsan, ağzından çıkana, ağzından girene dikkat et.’’ Ağzından yalan, gıybet, küfür çıkıyorsa, ağzından faiz, kul hakkı, alın terin olmayan kazanç, kumar parası, toto, loto, at yarışı milli piyango gibi paralar lokmalar giriyorsa senin kurtuluşun yoktur.

5-) Ya Resulullah HAKK nedir?

Cevap: Ömrün sonuna kadar İslam’ı yaşaman, Kuran ahkâmı ve ahlakı ile nurlanman Peygamberin Rabbinden alıp sana verdiklerine sahip çıkmaktır.

6-) Ya Resulullah SAD nedir?

Cevap: Sad yani müjde neşeli sonuç CENNETTİR. Orası Allah’tan C.C. gereği şekilde korkanlar için hazırlanmıştır.

7-) Ya Resulullah rahat hangi şeydedir?

Cevap: Cennette Allah’ın C.C. cemalini görebilmektir. İnşallah.
Sen bu dünyada yüzünü Rabbine çevir ki O, sana cemalini göstersin.

😎 Ya Resulullah fesat nedir?

Cevap: Allah’ın dediklerini inkâr edip, emrettiklerini terk etmek sureti ile kendini mahvetmektir. Her şeyini kaybetmektir.

9-) Ya Resulullah vefa nedir?

Cevap: Kelime-i şahadettir. Yani ben Allah’ın C.C. birliğine inandım diyorsun, samimi isen dediğini yap, yasaklarından kaçın Peygamberine inandım diyorsun. Onun ahlakı, ahlakın olsun. Vefalı ol. Sözüne sahip çık. Ağızla söyleyip geçme, söz odur ki öze kalbe girsin.

10-) Ya Resulullah hangi şeyi yeneyim?

Cevap: Öfkeni, sinirini sabırla yen. Rabbim: ‘’ Cennetliğin vasfı öfkesini yenmek.’’ Buyuruyor. Süre-i İmran.
Peygamberim S.A.V. ‘’ Öfkede akıl yoktur.’’ Buyuruyor.

Rabbim bu on madde ile amel etmeyi cümlemize nasip etsin. Âmin.

Selam ve sevgi ile kalınız.

Yayınlama: 19.02.2017
3.283
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.