Murat Kaya: “Herkes Geyve’yi konuşacak”

Murat Kaya: “Herkes Geyve’yi konuşacak”

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, üçüncü dönem belediye başkanlığı yaptığı Geyve’yi ayvasıyla markalaştırmanın gururu içinde olduklarını belirterek, “Geyve ayvayla kalmıyor, markalaşma yoluna hızla devam ediyor. Öyle projeler geliyor ki, Geyve Sakarya’nın değil, Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak. Herkes Geyve’yi konuşacak” dedi.

“GEYVA GÖZBEBEĞİM”

“Seyir Terası’mız, Nehir Parkı’mız ve özellikle GEYVA benim gözbebeğim” diyen Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, 20 yılda gelinecek noktaya 3 yılda geldiklerinin altını çizerek; “İşin içinde Kadın Girişimci heyeti ve Sakarya Üniversitesi vardı. Çalışmalarımız hala devam ediyor. Ürün sayılarımız ve kalitemiz arttı. Bunun yanında kadınlarımıza destek olması amacıyla Ayva Çiçeği Kadın Kooperatifi’ni kurduk. Kadın kooperatiflerimiz ve kadın istihdamı ile örnek bir belediyeyiz” şeklinde konuştu.

 MANTAR ÜRETİM TESİSİ

Geyve’yi, ayvadan sonra mantar üretimi ile de markalaştıracaklarını ileri süren Kaya, “Geyve’nin 65 köyü var. Her bir köyde birer tane demo yapmak şartıyla mantar üretimine başlamak istiyoruz. Yapacağımız projede kapsamında yüzde 40’ı belediye ortaklığı, yüzde 60’ı alım garantisi veren firmalarla alakalı bir ortaklık tesis ediliyor. Kadın kooperatiflerimiz aracılığı ile bunu hayata geçireceğiz. Köylerde kadınlarımıza bu şekilde katkı sağlayacağız. Ben bu işin altından kalkacağım” dedi.

 “ZİRAAT FAKÜLTESİ GELECEK”

 Ziraat Fakültesi için en uygun ilçenin Geyve olduğunu söyleyen Kaya, “ Bunun için tüm altyapı hazırdı. Fakülte binamızın yanında 260 dönüm bir alan olan Umurbey Merasını 2013 imar revizyonunda eğitim alanı olarak işaretledim. Ancak, Sayın SUBÜ Rektörü, Ziraat Fakültesi’ni Arifiye’ye götürerek büyük hata yaptı. Bu durumu ilgili yerlere ilettim. Gerekirse YÖK’e de gideceğim bu konu için. 3 bin metrekare sıfır bir bina var, fakülte binası olabilir. Uygulaması da o bahsettiğim alanda yapılabilir. Bu işin peşini bırakmayacağım” ifadelerine yer verdi.

YENİ BİR GİRİŞ

Alifuatpaşa’da ilçeye yeni bir giriş projesi başlattıklarını söyleyen Kaya, “Alifuatpaşa trafiği felç olmuş durumda. Temmuz ayı içerisinde Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Milletvekillerimiz Ali İhsan Yavuz ve Çiğdem Erdoğan Atabek’in de destekleriyle Alifuatpaşa’ya yeni bir şehir girişi yapıyoruz. Hem hızlı treni, hem Alifuatpaşa’nın kendi karayolunu geçip kelebeklerle aşağı indiriyoruz. Yani Alifuatpaşa ile ilçeye muhteşem bir giriş-çıkış kazandırmış olacağız” dedi.

ÖRNEK PROJE

İlçeye yapılan yatırımlarla ilgili bilgi veren Geyve Belediye Başkan Murat Kaya, belediye başkanlığının ilk iki döneminin çok hızlı geçti ileri sürerek, birçok projenin de bu hızla   hayata geçtiğini söyledi. Kaya; “Özellikle Seyir Terası’mız, Nehir Parkı’mız ve GEYVA. GEYVA benim gözbebeğim. Burası bir üretim merkezi, çoğunuz geldiniz gördünüz. Hatta Türkiye’nin artık çoğu gelip görüyor. Hem parti bakımından, hem de belediyecilik bakımından örnek gösterilen bir proje” dedi.

 KADIN İSTİHDAMI

 GEYVA üretim tesisinde 27 kadının istihdam edildiğini belirten Kaya, “Burasının açılışını seçim öncesinde yaptık. Ama sadece açmakla bitmiyor olay, sürdürülebilir olması lazım. Açılış yaparsınız, fotoğraf verebilirsiniz ama yürütemez, işletemezseniz, ciddi bir sıkıntı yaratır ve yük oluyor. Ama biz hamdolsun ki hem tanıtımlarıyla, hem programlarıyla, hem de dışardan insanların Geyve’ye gelmesini gerektiren sebepleri oluşturarak ilçemize büyük değer kazandırdığımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 AYVA ÇİÇEĞİ KADIN KOOPERATİFİ

20 yılda gelinecek noktaya 3 yılda geldiklerinin de altını çizen Kaya, şunları söyledi; “İşin içinde Kadın Girişimci heyeti ve Sakarya Üniversitesi vardı. Çalışmalarımız hala devam ediyor. Ürün sayılarımız ve kalitemiz arttı. Bunun yanında kadınlarımıza destek olması amacıyla Ayva Çiçeği Kadın Kooperatifi’ni kurduk. Kadın Kooperatifleri kuruş amacımızda hibeleri ortak kullanabiliyoruz.

 MANTAR ÜRETİM TESİSİ

Geçen Eylül ayında bununla ilgili bir karar aldım; bir mantar üretim tesisi kurmayı planlıyoruz. Sosyal bir proje. Biz ilk göreve geldiğimizde Türkiye’nin yüzde 76’sı şehirlerde yaşıyordu. Neredeyse şu an Türkiye’nin yüzde 94’ü şehir merkezlerinde yaşıyor. Kırsal da bir üretim kalmadı. Vatandaşımız kırsalda yaşamak istemiyor. Özellikle gençler, genç kızlarımız şehir merkezinde 2 bin 850 lira gibi bir rakama fabrikalarda çalışıyorlar. Buna modern kölelik diyebiliriz. Aslında kendi üretebilse, kendi hayvanına bakabilse, sütünü sağabilse ya da toprağını düzgün kullanabilse ciddi bir katma değer sağlayacak.

 “ORTAKLIK TESİS  EDİYORURUZ”

Yapacağımız projede kapsamında yüzde 40’ı belediye ortaklığı, yüzde 60’ı alım garantisi veren firmalarla alakalı bir ortaklık tesis ediliyor. Belediyeye çok paralar kazandırmak gibi bir derdim hiç olmadı. Biz hizmet insanlarıyız, hizmet yapacağız. Hizmetin bedeli olmaz. Cenaze hizmetlerinden bir para hizmet bekleme şansımız var mı? Hayır. Belediye bunları üstlenmekle mükellef. Biz bunları üstleniyoruz. Burada amacımız şu; hem bu mantar üretecek arkadaşlarımızın malını alıp satmak, vatandaşın gönlü olsun diye belediyenin garantörlüğünü koymak işin içerisine, hem de köylerde yaşayan kadınlarımıza destek sağlamak.”

 “KADINLAR ÜRETİM YAPACAK”

Geyve’nin 65 tane köyü olduğunu ve her bir köyde birer tane demo yapmak şartıyla mantar üretimine başlamak istediklerini söyleyen Kaya, “Antalya Korkuteli’nde yüzde 65 oranında bu mantar üretiyor. Bizde ilçemizde mantar üretimini geliştireceğiz. Ziraat Bankası Müdürünü çağırdım, kendisiyle görüştüm. Kadın Kooperatifleri üzerinden hibe alalım istedik. Uygun Kooperatifimiz buna müsait. Kooperatifi de bu işin içine dahil ettik. Diyelim ki bir kadın köyde, gidip diyeceğiz ki, ‘siz mantar üretecek bir çadır yapın. Şu anki bedeli yaklaşık 100 bin lira. Bunun 50 bini hibe alacağız.’ Allah nasip ederse Kadın Kooperatifi üzerinden geri kalanı 50 bin lirasıyla da 7 yıl vadeli Ziraat Bankası’ndan neredeyse sıfıra yakın faizlerle para kullandıracağız. Bana söylenen rakamlar en az aylık 5- 6 bin lira. Eğer ben bir köyde yaşayan bayan kardeşime cebinden çok fazla para çıkmadan aylık kazandığı parayla bu işi öğretebiliyorsam bu bana yeter. Köylerdeki insanlarımıza da bu şekilde katkı sağlayacağız. Sadece bu sosyal proje anlamında söylüyorum. Allah izin verirse tüm köylerde bunu yapacağım. Ben bu işi beceririm, altından da kalkarım diye düşünüyorum. Bir bilgi birikimimiz oldu” diye konuştu.

 “GEYVE ŞEHİR KİMLİĞİ KAZANDI”

Daha önce çizdirdikleri bir meydan projesi olduğunu ve yaptıkları proje üzerinde değişiklikler yapıldığını kaydeden Kaya, “Bir Mona Roza Kültürü oluşturduk. Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Ekrem Yüce, sağ olsun bu konuda beni kırmadı. Yıllardan beri beklenen bir proje vardı. Biliyorsunuz meydanlar şehrin kimlikleri. Biz ilçemizi ayvayla bir konsept ilçe haline getirdik. Bir kimlik oluşturmak istedik. Bir de meydan projesiyle bunu tamamlayalım takviye edelim istedik. Yaklaşık 35 bin metrekare alanda böyle bir uygulama yaptık. Alanın yenilenmesi, trafik akışının düzenlenmesi, yayalaştırılması, merkez caminin önüne revaklar yapılması, yer altı lavaboları, Mona Roza yolu, elektrik hatlarının yer altına alınması, dolmuş duraklarının düzenlenmesi çalışmaları var. Şimdi meydana bir ayva bahçesi ile yöresel ürünlerin satış ofisi de yapacağız. Bu bize yaklaşık 10 milyon 300 bin liraya mal oldu. Güzel bir projeyle halkımızın karşısına çıkmış olduk. Şimdi Geyve bir şehir kimliği kazanmış oldu” ifadelerine yer verdi.

“100 GÜN ESNAFLARIMIZI AĞIRLADIK”

 Nehir Park Sosyal Tesisi’nde çalışmaların bir taraftan devam ettiğini de belirten Kaya, şunları söyledi; “Sakarya Nehri’nin kenarında temizliği devam ediyor. O temizlik öyle süpürgeyle falan bir günde olacak temizlik değil. 600 gün sürecek bir temizlik.  Nehrin derinliğini 2.5 metrelik olarak düşünüyoruz. Oradaki tesiste yaklaşık her sabah esnafla kahvaltı yaptık. Tüm esnaflarımızla AKP’li, MHP’li, İyi Partili, CHP’li, Saadet Partili kim olursa olsun hepsini davet ettik. Onlarla birlikte kahvaltı yaptık. Orada sorduk, vatandaşa dedik ki; ‘ Geyve’de ne görmek istersiniz?’ Yaklaşık 100 gün sürdü bu kahvaltı. 980 tane esnafla kahvaltı yaptım. Çok güzel projeler çıktı, çok güzel teklifler geldi. Muhalefet de dahil. Dediler ki; ‘başkanım bu ilçede bunları görmek istiyoruz.’ Meydan projesi dahil olmak üzere hepsini orada anlattım.

İlçede yapılacak köylü pazarını, köylü pazarının yanına yapılacak soğuk hava tesisini, köylü pazarını niye yapmak istediğimizi.

 ATATÜRK BÜSTÜ

Gittim, Mimar Sinan Üniversitesi’nden bir hoca buldum. Hocayla beraber bu işin yapılacağını herkese anlattım. Herkes de arkamızda durdu hamdolsun. Atatürk Büstü yer değişikliği niye yapılıyormuş? Kim kaşınmak istiyor? Bir gün baktım heykelin etrafında toplanmışlar. CHP İlçe Başkanı, İyi Parti İlçe Başkanı, Saadet Partisi İlçe Başkanı ‘Atatürk’e dokundurmayız’ diyor. Arkadaşlar şaka mı yapıyorsunuz? Bir ülkenin kurucusuyla, bir belediye başkanının problemi olabilir mi? CHP İl Başkanı Ecevit Keleş beni aradı, ‘sen istemezsen bu heykelin burada yeri değişmez’ dedi. Ya başkan biz zevk için falan büstümüzün yerini değiştirmiyoruz ki? ‘7 gün 24 saat nöbet tutarız’ dedi. ‘Valla 48 saat tutun’ dedim bende. Böyle bir şey olabilir mi?

 KALİTESİS MUHALEFET

Ülkenin kurucusunun sevgisi sizin tekelinizde olabilir mi? Ben şimdi Atatürk’ü seviyorum diyorsam bunu bende nasıl anlayacaksınız? Karşılığını nasıl göreceksiniz? Kalbimi mi yarıp bakacaksınız? Ne yapacaksınız? Bir liderin sevgisi bir kişinin tekelinde olabilir mi?
Her zaman söylüyorum, kalitesiz bir muhalefet olursa, nerede olursa olsun iktidara da hata yapmaya çok müsait bir hale getiriyor. Aslında biz kaliteli bir muhalefetle çalışamadığımız için bazı şeyleri yargılayıp sorguluyoruz.”
“BİZİM İÇİN ŞEREF”
Esnaflarla, tüm kamuoyuyla fikir alışverişi yaptıklarını belirten Kaya, “Elektrik hatları eskidiği için şu anda 3500 metre için yer altı çalışması var. Mona Roza kültür yollarında evlerin boyama işlerine biz bakıyoruz. Nehir Parkı devam ediyor. Bisiklet yollarının ölçüleri alındı, ihale yapılacak. Vatandaşımıza hizmet etmek bizim için bir şeref. Çok asil insanımız var. İlçemizde altyapı problemi yok. İlçe stadı yapılıyor şu an, 1.5 buçuk ay sonra bitecek. Daha sonra tekelden aldığım parkımızın arkasında 5 bin 300 metrekarelik bir alan var. Özelleştirme idaresinden çözdüm olayı, parasını ödedim. Geçtiğimiz Cuma sabahı itibarıyla Gençlik Merkezi inşaatı başladı. 270 gün içinde faaliyete sokmayı düşünüyoruz. 200 kişilik sinema, tiyatro, nikah salonu konuldu. Bir de üst katında buz pateni sahası oluşturuldu. Görsel sanat atölyeleri ve kütüphanesine kadar her şey planlanmış durumda. 5300 metrekarelik alanı, 170 araç alabilecek şekilde otoparka ayırdık. 2019’dan sonra hızlı bir şekilde şehir içi düzenlemesi yaptık” şeklinde konuştu.

 “REKTÖR BEY HATA YAPTI”

İlçedeki üniversite ile ilgili konuşan Başkan Kaya, “Alifuatpaşa’da bir yüksekokul binası yaptık. Üniversiteye teslim ettik. Mart ya da Nisan ayında eğitim- öğretim faaliyetlerine geçmiş olacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce eksiklerimize destek sağlamak amacıyla 1 milyonluk yardımda bulundu. Mustafa İsen hocamla beraber bu üniversite kurulurken çok çalıştık. Şu an da Safiköy’de üretici pazarı yapıyoruz. Hemen onun sıfırında 260 dönüm bir alan olan Umurbey Merası bulunmakta. O merayı 2013 imar revizyonunda eğitim alanı olarak işaretledim. Biz SUBÜ Ziraat Fakültesi’nin ilçemize getirilmesini istedik. Bunun için de 260 dönüm araziyi, uygulamalı eğitim alanı olarak hazırladık. Ancak, Sayın SUBÜ Rektörü, Ziraat Fakültesi’ni Arifiye’ye yaptı. Bun yönde ilçemizden Rektöre büyük tepki var. Rektör bey büyük hata yaptı. Yaptığımız binanın 3 bin metrekare bir fakülte binası olarak değerlendirilmesini Geyve halkı benden ciddi bir şekilde talep ediyor ve ben bu talebi gerekli yerlere ilettim. Gerekirse YÖK’e de gideceğim bu konu için. 3 bin metrekare sıfır bir bina var, fakülte binası olabilir. Uygulaması da o bahsettiğim alanda yapılabilir. Bu işin peşini bırakmayacağım” dedi.

 “YENİ BİR ŞEHİR GİRİŞİ YAPILIYOR”

Alifuatpaşa’da ilçeye yeni bir giriş projesi başlattıklarını söyleyen Kaya, “Alifuatpaşa trafiği felç olmuş durumda. Temmuz ayı içerisinde Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Milletvekillerimiz Ali İhsan Yavuz ve Çiğdem Erdoğan Atabek, Ulaştırma Bakanımız Adil Karaismailoğlu ve Devlet Demiryolları Genel Müdürü Ali İhsan Uygun’un destekleriyle Alifuatpaşa’yı yeni bir şehir girişi yapıyoruz. Alifuatpaşa’da hemzemin geçidinin kapanmasıyla alakalı bir yazı yazdım. 3 Kasım’da Ulaştırma Bakanı ile randevu talep ettim, bunu halledeceğim umarım. Şenpiliç ve Prokon gibi oradaki firmasının devasa tırları bundan sonra şehir içine girmeyecekler, ihalesi yapıldı. Alifuatpaşa’ya 126 milyonluk yeni bir giriş-çıkış yatırımı çıkarttım, imzalar atıldı ve inşaat başladı. Hem hızlı treni, hem Alifuatpaşa’nın kendi karayolunu geçip kelebeklerle aşağı indiriyoruz. Yani Alifuatpaşa için muhteşem bir giriş-çıkış kazandırmış olduk. Bu milletin eğer refah seviyesinin arttırabiliyorsak kendimizi mutlu sayarız” ifadelerini kullandı.

 EKOLOJİK KÖY OLUŞTURACAK

Kaya; Sarıgazi, Hırka ve Umurbeyin altından bir Ekolojik Köy çalışması başlattıklarının de belirterek; “Ölçümler daha önce yapıldı. Her zaman paranın iyi kullanılmasından yanayım. Bizim ovanın içerisinden tekrar bir yolun geçirilmesi hakkında herhangi bir talebimiz yok. Orada bir ekolojik köy oluşturma gayretlerim var. Şimdi bu yeni 25 binliklerle ve Büyükşehir’imizin aldığı mevzi imarların yapılmasıyla alakalı çalışmalarda ekolojik köy kurmak istiyorum demiştim, bununla alakalı çalışmalarımız var. Ben belediyeye geçen, köylerden geçen yerleri satmadım. Doğancıl’da 50 bin metrekare bir alanım var. Özel orman izni aldım. Bu durum 2.5 yılımı aldı ama özel orman izni işlendi. Şu anda hazır. Bizim için de çok hoş oldu, yüzde 6 imarım da var. Oraya bir tesis yapmayı planlıyorum. Onunla alakalı Vali beyle de görüşmeleri yaptık. Vali bey de sunduğum teklifi çok beğendi hatta takdir de etti. Yatırımcı firma ile görüşmelerimiz hala devam ediyor” dedi.

 YENİ BİR PROJE HAZIRLIĞI

“2019’dan sonra boş durmadık” diyen Kaya şu ifadelere yer verdi; “Hisarlık Köyü’nden geçen 30 bin metrekare alanı olan bir yerimiz var. Bölgenin İnovasyon köyünü oraya kuracağız. Eğitim sınıfları, çatısız kütüphane, dezavantajlı grupların gelip kalabileceği, köydeki vatandaşlarımızın çalışabileceği ve yiyecek, içeceklerin bölge köyünden temin edilebileceği 30 bin metrekare bir alanda İnovasyon köyü projesine başladık. Meclis kararlarını aldık. TOÇEV, Bilişim Vakfı ve birkaç öğretim görevlisi arkadaşımız şu an marka desteğini açıkladı. Tamamen özel destekçilerle yürütülecek bir proje. Hiç kar amacı olmayan, elde edilecek karı varsa da belediye meclis kararına alınıyor ve karlar da tamamen buranın işletilmesi hakkında kullanılabilecek. Farklı bir konseptle ilçenin tanıtımı daha farklı yerlere gelecek.

 “ÇILGIN PROJEM OLABİLİR”

Yine Geyve’nin tanıtımları devam ediyor. Yaklaşık 1 aya kadar yeni bir protokol imzaladım. Muhteşem bir yaşam alnıyla tekrar Sakarya kamuoyuyla karşısına çıkacağız. Daha meclis üyelerim de bilmiyor, sürpriz yaptık onlara. Yakında toplantı yaparak projeyi kamuoyu ile paylaşacağım . Buda belki benim çılgın projem olacak” şeklinde konuştu.

 “DEPREME EN HAZIR İLÇE GEYVE’DİR”

Görevi süresince yaptığı en iyi çalışmanın hiçbir alanı imara açmamak olduğunu söyleyen Başkan Kaya, “Parti içinde ya da dışında belediye başkanına ‘oğlumuzu şuraya yerleştir’ diye talepler geliyor. Yerleştirmediğinizde size ‘çalışmıyor’ diyor. Kat yüksekliği istiyorlar, vermeyince de bu sefer başka türlü saldırıyorlar. 12 yıldır bu belediyede en iyi yaptığım şey hiçbir alanı imara açmamak oldu. Belediye ve kamu binalarından başka hiçbir yere kat yüksekliği vermedim. Belediyeye yaptığım konutlar dahil olmak üzere hepsi 3 katlıdır. Sakarya’da depreme en hazırlıklı ilçe Geyve’dir” diye konuştu.

 “23 MİLYON BORCU VAR”

 Türkiye’de kalitesiz bir muhalefet yapıldığının altını çizen Kaya; “Yapılan güzel ilişkileri, değersizleştirmek adına ellerinden geleni yapıyorlar. Ben soba imalatçısıyım. Ben istemeseydim Geyve’ye doğal gazın gelme şansı yoktu. 2010 yılında doğal gazı getirdim ve soba işim battı. Allah bana Geyve’yi yönetmek gibi bir şansı nasip etti. Biz bu koltuklarda otururken, bu ülke için boşa vakit geçirmek bize yakışmaz. Eğer biz burada hizmet üretemeyeceksek, heyecanım biterse belediye başkanlığını bırakırım. 2009’da başladığım heyecanın kat katını bugün hala yaşıyorum. Benim bu ilçe için hala yapacaklarım var ve bu ilçenin halkı da beni belediye başkanı seçti. Ben kürsülere çıktığımda insanlar bana güvendi ve Geyve tarihinin en yüksek oylarıyla seçiliyorum hala. 2009 yılında başkanlığa geldiğimde Geyve’nin kanalizasyonu, doğal gazı ve hiçbir sosyal tesisi yoktu. Eski milletvekilimiz Şaban Dişli beyle beraber hastane, postane, kredi yurtlar kurumu, sağlık ocakları, okullar, sosyal gelişim merkezleri gibi birçok alanda çalışmalar yaptık. Bu ilçenin hiçbir sorunu kalmadı. Bugün belediyemizin yaklaşık 23 milyona yakın borcum var” dedi.

 “YATIRIMLARIN PARASI HAZIR”

Belediyenin şirketi GEYVA üzerinden her ay 160 yetime baktıklarını da söyleyen Kaya; “Her ayın 15’inde gidiyorlar ve paralarını çekiyorlar. Çalışamayan, çocuğuna bakamayan kardeşlerimiz kadınlarımız var. Kocası hapiste olan veya asgari ücretle geçimlerini sağlamaya çalışanlar var. Tesislerimizde 64 tane bayan çalışıyor.

 EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ

Bizim evde sağlık hizmetlerimiz var. Geyve’nin 65 köyünde serum takılacak, iğne, pansuman yapılacak kim varsa ücretsiz olarak vatandaşımızın hizmetindeyiz. Hatta bunu ileriye de götürdüm. Belediyeye yeni bir çalışan daha aldım, 1 ay oldu o da başlayalı. Evde tedavi hizmetlerinden mezun biri. Diyelim ki evde yatan bir hastamız var ve bakacak kimsesi de yok. Geyve Belediyesi olarak banyosu dahil tüm kişisel bakımlarını biz yaptırıyoruz. Aynı branşta bir de bayan alıyoruz.

 “BEN PROJEMDE ISRARCIYIM”

Parla Tepesi’nde Cam Seyir Teras, 2 katlı kafeterya, bir de Kuvay-ı Milliye müzesi projesini hayata geçireceğiz. Orman Bakanlığı’ndan 13 bin metrekare alanı aldık. Yaklaşık 3 yıl önce Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Bey, ‘Bu projeyi Büyükşehir olarak biz yapalım’ dedi. Bende ‘Buyurun başkanım Büyükşehir’imize yakışır. Siz yapın ben işletirim’ dedim. Ekrem Bey’den orayı yapmasını istiyoruz. Proje kitapçığına koydu. Eğer Ekrem Bey yapmazsa ben projemde ısrarcıyım. Zaten maliyetlerine kadar projenin her şeyi hazır. İhaleye çıkma aşamasında” dedi.

Yayınlama: 27.10.2021
Düzenleme: 27.10.2021 21:05
3.520
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. Ali Cenap dedi ki:

    Adam öyle konuşuyor ki zannediyorsunuz hepsini kendi cebinden yapmış. Kendisi düşünmüş kendisi planlamış. Bu kadar enaniyet görülmemiştir. Senin bir kadron yok mudur? Niye yaptık ettik diyemiyorsun? Büyükşehir olmasa ne yapabileceksin çok merak ediyorum doğrusu?

  2. Burçin Taraklı dedi ki:

    Geyve de ciddi bir alt yapı problemi var, bir gün elektrik, bir gün su kesiliyor. Hiç şaşmadan ama hergun kesinti gördüm 9 ay boyunca. Yollar çok kötü, çarşıya biraz uzakta iseniz, ulaşım problemi var, devlet hastanesinde gece acilde bir tane çocuk doktoru yok, 1 doktor var her branşa bakıyor ama teşhis koyamıyor. Buranın gelişmesi için en az 10 yıl var.