Eskişehir’den Geldiler, Geyve’ye Hayran Kaldılar

Eskişehir’den Geldiler, Geyve’ye Hayran Kaldılar

Geyve Ayva Festivali için Eskişehir’den gelen amatör fotoğrafçı ve gezgincilerin bir araya geldiği Elekçi Gezgin Grubu Geyve’de bir gezi etkinliği düzenledi.

GEYVE MANZARASINI SEYREDİP FOTOĞRAFLAR ÇEKTİLER

Sabahın erken saatlerinde Eskişehir’den yola çıkan yaklaşık kırk kişilik grup, muhteşem manzarası ve havası ile göz ve gönüllerde tat bırakan Geyve Seyir Tepesinde kahvaltı yaparak Geyve manzarasını seyredip fotoğraflar çektiler.

Seyir tepesinden ayrılıp ülkemizin en güzel ayvasının yetiştiği Geyve ovasında ayva bahçesi ve üzüm bağlarını gezerek ayva toplayıp üzümlerin tadına baktılar, fotoğraflar çektiler.

Geyve’nin gizli kalmış güzelliklerinden biri olan Doğançay Şelalesini görüp fotoğraflamak için gezisine devam eden grup zorlu bir yoldan sonra Doğançay Şelalesine ulaşıp manzaranın keyfini çıkardı. Şelaleyi fotoğraflayan grup, kestanesi bol olan ormanda köylüler ile kestane toplayıp köylülerden taze kestane alışverişinde bulundu.

Son olarak Geyve Yöresel Ürünler Pazarında yemek ihtiyaçlarını ve yöresel ürünlerden alışverişini yapan gurup Eskişehir’e doğru yola çıktı.

GEYVE’NİN GÜZELLİĞİ KARŞISINDA BÜYÜLENDİLER

Elekçi Gezgin Gurubunun kurucusu hemşerimiz Davut Çankaya; Grup olarak ülkenin çeşitli güzelliklerini görüp fotoğraflamak, bilmeyen ve görmeyenlere tanıyıp tanıtmak amacıyla gurubu kurduğunu, Geyve’nin güzelliklerini de tanıtıp insanların bilmesini istediğini ifade etti.

Grupla gezmeye gelenlerin festival iptal olsa da geldiklerini, Geyve’yi çok beğendiklerini, yeşili, doğası ve sıcakkanlı misafirperver insanları ile gezip mutlaka görülmesi gereken bir yer olduğunu, ayva bahçesine girip ayva toplayıp ayva yediklerini, üzüm bağlarının muhteşem güzelliği karşısında büyülendiklerini belirttiler.

Saklı bir cennet köşesi olan Doğançay Şelalesini ilk defa gördüklerini, bu muhteşem manzaranın doğasının korunması gerektiğini, ancak şelaleye inen yolun düzgün olmadığından insanların çok zorlandığını, kiminin inemediğini, bu duruma sorumlu belediye veya kurumların el atıp doğal ağaç kütüklerinden merdiven yapılarak daha da ulaşılabilir yapılmasının tanıtım açısından faydalı olacağını düşündüklerini belirttiler.

Ercan DEMİR-Geyvemedya.com

Yayınlama: 16.10.2019
Düzenleme: 29.12.2019 14:19
63.840
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. solmaz dedi ki:

    Merhabalar. Evet Doğançay Şelalesi gerçekten saklı bir cennet. Ama ne yazık ki iniş yolu her ne kadar zor olsa da yine çevre kirliliği hemen gözüme çarptı. Mangalcilar her pisliğini bırakıp gitmişler. Bence aşağıya yiyecek, içecekler ile inilmesi yasaklanmalı. Güzelliğinizi koruyun. “Temizlik imandan gelir.” Yada ben yanlış biliyorum.