Beton Yığını Haline Gelmiş Ruhu Ölmüş TARAKLI

İzzettin Kömürcü Kimdir ?1969 Taraklı Doğumlu İlk-Orta ve Liseyi Taraklı’da okudu. Anadolu Ajansı ve Yenigün Gazetesi Taraklı Temsilcisi Evli ve bir kız babası 30 yıllık gazeteci

    Beton Yığını Haline Gelmiş Ruhu Ölmüş TARAKLI

    izzettin-komurcu-beton-yigini-haline-gelmis-ruhu-olmus-tarakliKurban Bayramında muhabbet ettiğim ve herkesin fark ettiği ama bizi yönetenlerin fark edemediği bir durum

    “ Taraklı çok güzel, ama Meydan beton yığını. Nerde o eski parkın güzelliği.Ağaçlar kuruyor.Her yer beton.”

    Herkesin dudaklarından dökülen cümle bu.

    Ardından dua mı ediliyor beddua mı ediliyor bilmem

    Evet bayramda nerede bir insan topluluğu görsem sohbete başlamış olsam söz dönüp dolaşıp eski park, yeni meydan mevzusuna geliyor.

    Ne yazık ki insanlarımızın oturup çay içebildiği,soluklanabildiği o parkı taş yığını haline getiren zeka sahipleri hakkında söylenilenleri buradan yazarsam alınganlık gösterirler.Bu söylenenleri hak ediyorlar mı etmiyorlar mı bilemem.Adı Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık parkı olan o park Taraklı’nın en müstesna yeri idi.

    “Yaklaşık 2 milyon liralık yatırımmış efendim” !! Meydan içerisinde kitap okumak için camdan yapılmış köşelerde var mış !!!

    Ağaçlarına dokunulmayan meydan !!!

    Ve o güzelim parkı beton yığını hale getirenler sanki kahraman.İlle’de Büyükşehir belediyesi, İllede Anıtlar Kurulu…Bilenler bilmeyenlere anlatsın.

    Ruhu Ölmüş TARAKLI

    Çok değil 2-3 sene sonra dışarıdan gelenlere hediye edeceğimiz bir TARAKLI

    Taraklı’ya hakim iki tepeden biri.Hıdırlık Tepesi.

    Taraklı’da her yıl geleneksel olarak Hıdırlık tepesinde yapılan pilav etkinliği vardı.Etkinliklerde Hıdır Dede türbesinde okunan mevlit-i Şerif’in ardından etkinliklere katılan binlerce kişiye bulgur pilavı ve ayran dağıtılırdı.Yıllardır sürdürülen hayır pilavı geleneği artık yapılmıyor.

    Maalesef asırlardır süren bu geleneğimiz bir kenara atılmış görünüyor.

    Kaybolan geleneklerden bir tanesi de her yıl geleneksel olarak düzenlenen panayır geleneği

    21.yüzyıldayız belki “Panayır geleneğinin ne anlamı kaldı” diye düşünülebilir.Geleneklerimizin bir kısmından vazgeçilmesi gerekir düşüncesindeyim.

    Kurban Bayramını geçeli şurada sayılı günler oldu.Taraklı’da Kaymakamlık ve Belediye’nin halk ile bayramlaşması muhteşem olurdu.Bu bayramda bayramlaştık.Dikkatlerden kaçmadı.Bayramlaşmaya gidenler parmakla sayılacak kadar az.Gidenlerin pek çoğu da ilçe dışından gelen hemşerilerimiz.Belediye Başkanı makam odasında oturanlar kendileri.Bayramlaşan çıkıp gidiyor.Daha önceleri hoş muhabbetler olurdu.

    Lütfen hiç kimse bozulmasın

    “Taraklı Ruhunu Kaybediyor

    *** ***

    Hark ve Tuzla Kanyonları

    Önceki gün Hark Mahallesi Muhtarı İsmail Peker ile sohbet ettim.Kısa bir sohbet oldu.Muhtara “Hark ve Tuzla kanyonları’nın görücüye çıkması lazım,tanıtılması lazım” dedim.Önemli bir noktaya değindi.”Önce yol” dedi.Asfalt çalışmalarında bir takım haksızlıklara uğradıklarını söyledi.Kanyonlara ulaşmak için öncelikle mahallenin ana yolun asfaltlanması gerektiğini anlattı.Bende kendisine bu konuya mutlaka değineceğimi belirttim.Sorumluluk duygusu içerisinde olan muhtar İsmail Peker’in yanındayım.Yolun asfaltlanması için beraber esip gürleyeceğiz.

    2016-2017 Eğitim ve öğretim yılının öğrencilerimize öğretmenlerimize ve hepimize hayırlı olsun

    Huzurumuz ve mutluluğumuz bol olsun

    Tekrar görüşmek dileğiyle Hoşçakalın..

    Yayınlama: 23.09.2016
    Düzenleme: 25.09.2016 13:11
    1.058
    A+
    A-
    Bir Yorum Yazın

    Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
    1. geyveli dedi ki:

      Yazınızı beğeni ile okudum, kaleminize ve yüreğinize sağlık. Taraklı’ya ne olduysa Mümkünlü reklamlarından sonra oldu. Geçen gün gördüğüm toki yapıtları içimi acıttı. Yazık çok yazık..