Ak Gençlik Referandum Startını “Genç Kürsü” Programıyla Verdi

Ak Gençlik Referandum Startını “Genç Kürsü” Programıyla Verdi

AK GENÇLİK GEYVE’DE “KÜRSÜ SENİN SÖZ SENİN” DEDİ

Ak Gençlik Referandum Startını “Genç Kürsü” Programıyla Verdi.

Ak Parti Geyve Gençlik teşkilatı 16 Nisan’da yapılacak referandum çalışmalarının startını verdi.

AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyeleri Geyve ilçesinin Tepecikler Mahallesinde, Geyve İlçe Gençlik Kolları tarafından organize edilen “Genç Kürsü” programında Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili soruları yanıtladı.

Ak Parti gençlik kolları tarafından ilk kez gerçekleştirilen “Genç Kürsü “ programının amacı belirlenen mahallelerde bulunan gençleri bir araya getirerek sistem ile alakalı sorularını, ikna olamadıkları yönleri tespit ederek, gençlerin hem soru sorma, hem de sorularına cevap alma imkanı bulmalarını sağlamak olduğu belirtildi.

Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sisteminin konuşulduğu “Genç Kürsü” programına katılan çoğunluğunu 18-25 yaş arasındaki gençlerin oluşturduğu katılımcıların sorularını AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Faruk Koç cevapladı.

Ak Parti Geyve Gençlik kolları başkanı Faruk Koç; “Geleceği yaşayacak olan biz gençleriz. Bu yüzden referandum çok önemli. İstikrarın, huzurun devam etmesi için hedeflerimizin gerçekleşmesi için hep birlikte EVET diyeceğiz. Bu çalışmalarımız da 16 Nisan’a kadar çalmadık kapı bırakmayacağız.Her zaman sorumluluğumuzun bilincinde olup sahalarda olacağız.Bugünkü ortama baktığımız da zaten sadece hayır diyenlere bakarak da karar vermek mümkün Tüm genç kardeşlerimi EVET demeye davet ediyorum .Ggenç kürsü programlarımız 16 Nisan’a kadar devam edecek”, dedi.

Kürsü Bundan Sonra Gençlerindir Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, “Bugün daha çok sözü siz gençlere bırakacağız. Genelde gençler bir büyük edasıyla, dayatmacı, tepeden inme, söz ve nasihat dinleyici pozisyona sokuluyor. Biz bunu tamamen değiştiriyoruz. Bu kürsü gençlerin kürsüsüdür. Kafanıza takılan bütün sorulara burada cevap bulabileceksiniz.” şeklinde konuştu.

Genç Kürsüde Soru-Cevap; Umut Koç: 18-25 yaşında ki bir gencin milletvekili olması için ne kadar bilgi ve tecrübeye sahip olması gerekir ve bu yaşlarda birinin milletvekili seçilmesi doğru mu?

Cevap: Sakarya’mızda yaklaşık 670 bin civarında seçmen var. 18-30 yaş arasında tam 165 bin genç seçmen var. Neredeyse tüm seçmenlerin dörtte biri oranında. Şu an baktığımızda 165 bin genç seçmeni temsil eden, sadece onların sorunlarıyla ilgilenen bir milletvekilimiz var mı? Biz niye kendimizi küçük görelim. Genç bir vekilimiz olsa bizlerin bakış açısını, bizlerin derdini daha iyi anlatamaz mı sizce mecliste. Muhalefet sürekli bu konuyu kaşıyor. Sanki 18 yaşında herhangi bir kapasiteye sahip olunamazmış gibi davranıyorlar. Tarihimize baktığımız zaman bir sürü örnekleri var. 18 yaşında Selçuklu Devleti’nin başına geçen ve Büyük Selçuklu Devleti’ni en geniş sınırlara ulaştıran Melikşah, yine hepinizin bildiği üzere Fatih Sultan Mehmet Han 21 yaşında İstanbul’u fethetmiştir, çağ açıp çağ kapatmıştır.

Gökhan Tiraş: Şu anda darbe anayasasını kullanıyoruz. Peki darbe anayasasını kullanıyorsak neden tamamı değil de 18 madde değişiyor?

Cevap: Aslında biz halkın karşısına çıktığımızda bu darbe anayasasıyla alakalı düşüncelerimiz tamamen değişmesi yönündeydi. Ancak ülkemizde o kadar vesayet o kadar çok kambur var ki, adım

atmak çok zor oluyor. Örneğin, anayasa uzlaşma komisyonu kuruldu, partilerde davet edildi, Meclis Başkanımızın bu daveti üzerine yapılan çalışmada ne yazık ki ortak mutabakatta bulunulamadı. Çünkü darbe anayasasıyla kendini özümlemiş oradan güç alan seçkinci, statükocu gruplar, partiler var. Bunlar yüzünden tamamını değiştiremedik. MHP ile uzlaşmamız sonucu sadece 18 maddelik bir değişiklik yapabildik. Hala bazı noktalarda klikler var onları da güçlü anayasa ve güçlü liderle beraber yenerek tamamen sivil ve tamamen milletin belirlediği ve milleti yansıtan bir anayasaya hep beraber kavuşacağız İnşallah.

Emre Karalı: Cumhurbaşkanlığı sistemi gelirse Amerika’da ki gibi eyalet sistemi mi olacak?

Cevap: Cumhurbaşkanlığı sisteminde eyalet sistemi diye bir şey kesinlikle yok. Bizim sistemimiz tamamen yerli bir sistem. Bu sisteme benzer örnekler var, Amerika’da ki gibi, Güney Kore’de ki gibi vs. ancak biz kendimize özgü bir anayasa yapıyoruz. Mesela en basitinden Amerika’da Obama döneminde parlamento bütçeyi onaylamadı. Bütçe onaylanmadığından dolayı 2 – 3 aya yakın bakanlıklar durdu. Hiç bir şey yapamadılar kilitlendiler. Çünkü anayasalarında parlamento bütçeyi onaylamazsa hiçbir bakanlık harcama yapamaz diye bir durum söz konusu. Bunun gibi farklı ülkelerden de dersler çıkarılarak şimdi biz kendi anayasamızı yapacağız. Bundan hareketle bütçe onaylanmasa dahi bizim anayasamıza göre sistem tıkanmıyor, geçmiş yılın bütçesi enflasyon farkı uygulanarak geçerli oluyor. Sonuç olarak eyalet sistemi gibi bir şey kesinlikle yoktur. Yine aynı şekilde iller, valilikler bünyesinde icraatlarını yerine getirecekler.

Sistem Tartışmaları Geçmişten Beri Peşimizi Bırakmadı

Demir; “İnsanların hayatında belirli kritik kavşaklar vardır. Aynı şekilde devletlerinde, ülkelerinde kritik kavşakları vardır. Biz tarihimize baktığımız zaman övünebileceğimiz bir geçmişimiz olduğunu görüyoruz. Bildiğiniz üzere özellikle Osmanlı’nın yıkılışı ile beraber yeni bir Cumhuriyet sistemi kuruldu ve Türkiye Cumhuriyeti belirli sistem arayışları ile beraber bugün ki süreçlere kadar geldi. Sistem tartışmaları geçmişten günümüze kadar sürekli devam ediyor. Aynı zamanda kafamızda canlandıracak olursak en küçük birimden en büyük birime kadar sürekli bir sistem tartışması içindeyiz.” Dedi.

Demirel, Özal, Yazıcıoğlu, Erbakan, Türkeş Sistem Arayışındaydılar

Demir; “Geçmiş dönemdeki ülke liderlerimizin de yaşamış olduğu sıkıntılar, yürütme, yasama, yargı ile yaşadığı problemler her zaman sistem tartışmalarının önünü açmıştır. Süleyman Demirel başkanlık sisteminin ülkemiz için daha uygun olduğunu, daha sağlıklı yönetilebileceğini defalarca dile getirmiş ve kendisinin buna niyetlenmiş olmasına rağmen bir türlü fırsat bulamamıştır. Yine Anavatan Partisi Genel Başkanı Turgut Özal parlamenter sistemin ve çift başlılığın ülkeye açtığı yaralardan dert yanmıştır. Yine Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Merhum Muhsin Yazıcıoğlu, Rahmetli Erbakan Hocamız, Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş, hepsi genel hatlarıyla yaşadıkları sıkıntıları görerek, yaşadıkları problemlere binaen sistem tartışmalarında ülkemiz için başkanlık sisteminin daha uygun olduğunu söylemişlerdir.” İfadelerini kullandı.

Ortalama 1.5 Senede 1 Hükümet

Başkan Yusuf Demir; “Biliyorsunuz Amerika yakın zamanda yeni bir başkan seçti. Bu Amerika’nın 45.Başkanıydı. Basit bir hesap yapacak olursak, Amerika 226 yıllık süre içerisinde 45. Başkanını seçmişken, biz ise 1920’li yıllardan bu yana yaklaşık 94 yılda 65. Hükümetimizi kurduk. Normalde sağlıklı bir sistemde gitmiş olsaydı, örnek veriyorum, darbeler olmasa, koalisyonlar kurulmasa, hükümetler sağlıklı bir şekilde yönetilse şuanda Başbakanımız Binali Yıldırım’ın 2170 yıllarında görevde olması gerekirken 2017’de görevini 65. hükümetin yöneticisi olarak devam ettiriyor. Ortalama vurduğumuzda 1.5 seneye 1 hükümet düşüyor maalesef.” Dedi.

Kapanış konuşmasında “Programa katılım sağlayan, soru soran, dinleyici olarak aramızda bulunan tüm genç kardeşlerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuşan Demir “Büyük Türkiye’nin Güçlü Gençliği” olarak her bir ferdimiz kendisini çok iyi yetiştirmelidir, bunu asla ihmal etmemeliyiz.” Dedi.

Ercan DEMİR-Geyvemedya.com

Yayınlama: 04.03.2017
Düzenleme: 07.03.2017 19:59
838
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.