Yazlık Ev Dekorasyonuna Dair İpuçları

Yazlık Ev Dekorasyonuna Dair İpuçları

Evinizin konforunda tatil yapmanıza olanak sunan yazlıkları, ruhuna uygun bir şekilde dekore ederek çok daha keyifli yaşam alanlarına dönüştürebilirsiniz.

Şehrin bunaltıcı, yorucu temposundan uzaklaşmak ve yaz aylarını keyifle geçirmek isteyen pek çok kimse adeta yazlığına taşınıyor. Eğer bir yazlık eviniz yoksa sezonsal ya da daha kısa dönemler için kiralık yazlık seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz. Yaz aylarınızı geçireceğiniz yazlığınızı yazın enerjisine uygun bir şekilde dekore edebilir, yaşam alanınızı çok daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Peki yazlık ev dekorasyonu nasıl olmalı, yazlık dekorasyonu yaparken nelere dikkat edilmeli?

Yazlık Dekorasyonu ile İlgili Tüyolar

Yazın ruhuna ve enerjisine uygun bir yazlık ev ve yazlık bahçe dekorasyonu için şu noktalara dikkat edebilirsiniz:

  1. Mobilya Seçimi

Yazlık dekorasyonu yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri hiç şüphesiz ki mobilya seçimi. Seçtiğiniz mobilyalar ne kadar yaza uygun olursa, yazlığınızın ruhu da yazı o kadar yansıtır. Yazlık için mobilya seçimi yaparken daha açık ve pastel renkler, beyaz mobilyalar tercih edebilirsiniz. Dilerseniz renk katmak için mavi, nar çiçeği, turuncu gibi enerjisi yüksek renklerde dekoratif objeler ya da kırlentler tercih edebilirsiniz.

  1. Yazlık Bahçe Dekorasyonu

Yazlık dekorasyonu deyip de yazlık bahçe dekorasyonu demeden olmaz! Yaz aylarında gerek tatil beldelerindeki evlerde gerekse de şehirdeki konutlarda zamanın en çok geçirildiği yerler hiç kuşkusuz balkon ve bahçeler oluyor. Bu yüzden balkon ve bahçe dekorasyonuna da en az evin dekorasyonu kadar önem vermek gerekiyor. Yaza uygun balkon, bahçe ve teras dekorasyonu için bambu masa sandalye takımlarını, makrome tavan salıncaklarını, hasır dekoratif ürünleri ve açık renklerdeki minderleri tercih edebilirsiniz. Böylece hem çok ferah hem de çok keyifli dış alanlar yaratabilirsiniz.

  1. Bitkilere Yer Açın

Yazlık ev dekorasyon fikirleri arasında özellikle son yıllarda en popüler fikirlerden biri canlı bitkiler olarak öne çıkıyor. Özellikle deve tabanı, kaktüs gibi dayanıklı bitki türlerini tercih ederek yazlığınıza renk ve hareket katabilirsiniz.

  1. Duvar Dekorasyonunun Önemi

Yazlık ev dekorasyonunun olmazsa olmazlarından biri de duvar dekorasyonu. Duvarlara yaz coşkusu taşımak için tabaklar asarak keyifli bir köşe yaratabilir, bitki baskılı tablolarla duvarlara renk katabilir ya da büyük bir aynayla eve daha ferah bir görünüm kazandırabilirsiniz.

  1. Kumaş Seçimi

Yazlığınızı dekore ederken pratik ve renkli döşemeler tercih etmeyi değerlendirebilirsiniz. Kolay temizlenebilen ve dayanıklı kumaşlar tercih etmek, uzun vadede sizlere büyük kolaylık sağlayacaktır. Silinebilir koltuk kumaşları tercih etmek hem temizlikte büyük avantaj sağlar hem de koltuklarınızın her zaman ilk günkü gibi tertemiz görünmesine olanak sunar. Ayrıca sandalye minderleri ya da bahçe minderleri sıklıkla kirleneceği için mümkünse fermuarlı, çıkarılabilir ve makinede yıkanabilir özellikte kılıflı ürünler seçmeye dikkat edebilirsiniz.

  1. Aydınlatma Seçimi

Yazlık balkon dekorasyonu, bahçe dekorasyonu yaparken aydınlatmaların gücünden yararlanmayı unutmayın! Yazlık ortamları şık ambiyanslar yaratmak için harika ortamlardır. Şık ambiyanslar yaratmak içinse aydınlatmaların ve ışıkların önemi yadsınamaz. Küçük bir bahçe ya da balkonu bile renkli aydınlatmalarla son derece keyifli bir havaya sokabilirsiniz. Ayrıca küçük yazlık ev dekorasyonu yaparken de aydınlatmaların gücünden yararlanabilir ve evinizi çok daha ferah gösterebilirsiniz. Yazlık alanlar için avize seçimi yaparken bambu, makrome gibi detaylara sahip avizeleri; bahçe ve balkonlar içinse renkli aydınlatma ürünlerini tercih edebilirsiniz.

 

Yayınlama: 31.05.2022
Düzenleme: 31.05.2022 12:05
551
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.