Hemşehrimiz Genel Müdür Gururlandırdı..

Hemşehrimiz Genel Müdür Gururlandırdı..

Geçen yıl Genel Müdürü olarak atandığı Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’nda SAHRA solunum cihazı üreterek büyük bir başarıya imza atan Yasin Akdere biz Sakaryalılar’ı da gururlandırdı.

Sakarya’da doğup büyüyen Yasin Akdere geçen yıl Eylül ayında Makine Kimya Endüstrisi Kurum Genel Müdürü olarak atanmıştı. Göreve gelir gelmez yaptığı çalışmalarla Kurumu, yeniden ayağa kaldıran Yasin Akdere korona pandemisi döneminde ise SAHRA adı verilen solunum cihazı üretilmesini sağladı

BAKAN AKAR AÇIKLAMIŞTI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Makine Kimya Endüstrisi (MKE) tarafından, yerli imkanlarla mekanik solunum cihazı üretildiğini şu sözlerle duyurdu:Akar, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Tasarımı ve üretimi tamamen yerli ve milli olan Sahra mekanik solunum cihazını da üretmiş bulunuyoruz. Bu bir prototip. Önümüzdeki günlerde arkadaşlarımız bunları geliştirecek. Sağlık Bakanlığındaki ilgili birimler ve diğer birimler tarafından bunların onaylanma süreci var. Bunu olabildiğince hızlandırmak suretiyle bunun seri üretimini gerçekleştireceğiz”

BOSCH’TA DA ÇALIŞMIŞTI

Gençlik yıllarında Sakarya’da karate sporuyla ilgilenen MKEK’ten önce de önemli kurumlarda görev yapmıştı. Bosch Türkiye firmasında Hükümet ve Dış İlişkilerden sorumlu olarak 2015 ila 2018 yılları arasında görev yapan Yasin Akdere, son görev yeri Alman Türk Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeliği olarak görev yaptı. 22 Eylül 2019 Pazar tarihli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile atama kararı Resmi Gazetede yayımlanarak yeni görevine başladı. Yasin Akdere’nin annesi halen Erenler’te oturuyor.

 

Kaynak:T54.com.tr

Yayınlama: 21.04.2020
2.123
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Şevket GÖK dedi ki:

    Gurunuz olan zatı muhterem Mke yi A.Ş. yaptı. 3000 kişiyi yerinden etti. Ah aldı kul hakkı yedi. Kendisi de bir top bezle kovuldu. Arkasında da bir enkaz bıraktı. Yolsuzluk ve ihalelere fesat karıştırma iddiaları yerel gazetelerde… Yazıklar olsun.