2014 Dünya Kupası Panzerlerin

2014 Dünya Kupası Panzerlerin

2014 Dünya Futbol Kupası Panzerlerin

dunya_kupasi_almanyaninBrezilya’da düzenlenen FIFA Dünya Kupası’nı finalde Arjantin’i uzatmalarda tek golle yenen Almanya Milli Takımı kazandı.

014 Dünya Kupası Final maçında Almanya ile Arjantin karşı karşıya geldi. 90 dakikası 0-0 tamamlanan maçın uzatma dakikalarında Mario Götze’nin golüyle Arjantin’i mağlup eden Almanya, Dünya Kupası’nın sahibi oldu. Yarı finalde Brezilya’yı hezimete uğratan Panzerler, finalde bir başka Latin Amerika ülkesini devirerek tarihinde 4. kez Dünya Kupası’nı müzesine götürmüş oldu.
Estadio Maracana’da oynanan maç İtalyan hakem Nicola Rizzoli’nin düdüğü ile başladı. Maçın başında Arjantin etkili gelse de Almanya savunması iyi kapanarak tehlikeyi uzaklaştırdı. Baskısını arttıran Arjantin 30. dakikada Higuain’in vuruşunda topu ağlara gönderdi ancak öncesinde verilen ofsayt kararı nedeniyle ağlara giden top gol değeri kazanmadı. İlk yarının kalan dakikaları büyük çekişmeye sahne oldu. İki takım da karşılıklı pozisyonlara girdi ve gole çok yaklaştı. 45+2. dakikada ise soldan yapılan köşe vuruşunda ceza sahası içinde topa iyi yükselen Höwedes’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak direkten döndü. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.
Maçın ikinci yarısı Arjantin’in vuruşu ile başladı. Mücadelenin ikinci ayrısı da oldukça çekişmeliydi. Arjantin bu yarıda da daha etkili olan taraftı ve galibiyet golü için büyük çaba sarf etti. İkinci yarının devamında iki takım da kupa için son ana kadar mücadele etse de devre golsüz eşitlikle tamamlandı ve maç uzatmalara gitti. Uzatma bölümünün ilk devresinde gol sesi çıkmadı. 113. dakikada Schürrle’nin soldan ceza sahasına ortasında topla buluşan Götze, şık bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. İlerleyen dakikalarda gelişen ataklar sonuçsuz kalınca Almanya, Dünya Kupası’nı müzesine götürdü.

TARİHE GEÇTİLER
 Arjantin ile Almanya, üçüncü kez Dünya Kupası finalinde birbirine rakip oldu. 1986’da kupayı kazanan taraf Arjantin olmuş, Almanya 4 yıl sonra rövanşı almıştı. Bu eşleşme, aynı zamanda, Dünya Kupası’nın final aşamasında en çok tekrarlanan eşleşme olarak tarihe geçmiş oldu.

İTALYA’YI YAKALADI

Brezilya’da düzenlenen 20. FIFA Dünya Kupası’nın finalinde Arjantin’i, oyuna sonradan giren Mario Götze’nin 113. dakikadaki golüyle mağlup eden Almanya, İsviçre 1954, 1974’te ev sahipliği yaptığı turnuva ve İtalya 1990’dan sonra tarihindeki 4. şampiyonluğunu kutladı. Dünya Kupası’nı, 24 yıl sonra müzesine götüren “Panzerler”, 4 şampiyonluğu bulunan İtalya’yı yakaladı.

1954, 1966, 1974, 1982,1986, 1990 ve 2002’nin ardından Dünya Kupası’ndaki 8. finalinde, sahadan 4. kez mutlu ayrılan Almanya, kupanın finalinde 1986 ve 1990’dan sonra 3. kez karşılaştığı Arjantin’i, 1990’da olduğu gibi sahadan eli boş gönderdi.

Almanya böylece kupayı 5 defa kaldıran Brezilya’nın ardından “FIFA Dünya Kupası’nın en başarılı 2’inci ülkesi” unvanını İtalya ile paylaştı.

‘ALTIN ELDİVEN’ NEUER’İN

Turnuvanın en iyi kalecisi Almanya’nın filebekçisi Manuel Neuer seçildi ve Altın Eldiven ödülüne layık görüldü.

‘ALTIN TOP’ MESSİ’YE
 
2014 Dünya Kupası Altın Top ödülü Messi’ye verildi.(Sabah)

MAÇ GÖRÜNTÜLERİ

KUPA TÖRENİ

Yayınlama: 14.07.2014
Düzenleme: 15.07.2014 13:13
654
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.