EBUS’la Gelişmiş Tanı Yöntemi Devrede

EBUS’la Gelişmiş Tanı Yöntemi Devrede

EBUS’la gelişmiş tanı yöntemi devrede

EBUS’la gelişmiş tanı yöntemi devredeSÜEAH Göğüs Hastalıkları Kliniği’ne kazandırılan Endobronşiyal Ultrason cihazı sayesinde göğüs boşluğu içerisindeki birçok hastalık,ileri derece cerrahi işlem uygulanmadantespit edilebilecek.

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SÜEAH) Göğüs Hastalıkları Kliniği’nde Endobronşiyal Ultrason (EBUS) cihazı kurularak, ilimizde ilk defa hastaların tedavilerinde kullanılmaya başlandı.EBUS ile yeni bir tetkik yönteminin SÜEAH’a kazandırıldığını dile getiren klinik doktorlarından Yrd.Doç.Dr. Yusuf Aydemir, yeni cihazla ilgili bilgi verdi.

GELİŞMİŞ TANI YÖNTEMİ

Uç kısmına çok küçük bir ultrason cihazı yerleştirilmiş, ince bükülebilir bir kamera sistemiyle (bronkoskop), ağızdan girilerek solunum yollarının ultrasonografik olarak görüntülenebildiğini belirten Aydemir, bu sayede teşhis amaçlı biyopsi örneklerinin alınmasının da  sağlandığını kaydetti. Aydemir “Bu yöntem, özellikle göğüs boşluğu içerisindeki büyümüş lenf bezlerinin tanısında, tümörlerin tanı ve evrelemesinde, sarkoidoz, lenfoma, tüberküloz gibi hastalıkların tanısında ve büyük akciğer damarları düzeyindeki pıhtıların saptanmasında  kullanılmaktadır. EBUS yöntemi; standart bronkoskopik yöntemle görülemeyen lezyonlara ulaşılmasını sağlayabildiği için, hastaları ileri cerrahi girişimden kurtarabilen oldukça gelişmiş bir tanı yöntemi olarak bölge halkının hizmetine sunuldu.” dedi.

Yayınlama: 25.05.2016
Düzenleme: 25.05.2016 18:22
656
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.