Çiftçiler HEXAFERM Gübre Fabrikasını Gezdi…

Çiftçiler HEXAFERM Gübre Fabrikasını Gezdi…

Çiftçiler Gübre Fabrikasını Gezdi…

Geyve ve Pamukova İlçelerinde tarım sektöründe hizmet veren “ÇİNİ Tarım ” yöre çiftçilerinin gübre çeşitliliği ve üretimleri ile kullanım alanları konularında bilgilerinin artmasında yardımcı olmak amacı ile Bilecik İlinde kurulan ve üretimi yapılan HEXAFERM gübre üretim tesisine teknik bir gezi düzenledi.

Düzenlenen geziye; Geyve ve Pamukova ilçelerinde ki çiftçiler katıldı. HEXAFERM Teknik Destek Uzmanı Murat Çetin araç içinde çiftçilere ziyaret edilecek yerler ile ilgili kısa açıklamalarda bulundu.

Gezinin ilk durağı ” Bilecik Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisi ” oldu. Çiftçilere, HEXAFERM Bölge Satış Müdürü Altuğ Soyözen tesisin çalışma biçimi ve uygulamalar konusunda bilgiler verdi ve yöneltilen soruları cevapladı.

Öğle yemeği, D – 650 Karayolu üzerindeki “TÜNEL Restaurant” ta neşeli sohbetler eşliğinde yenildi.

Bilecik Pazaryeri yakınında bulunan HEXAFERM üretim tesisinde, Tesisin Üretim Müdürü Sabahattin Ara çiftçileri tesis içinde gezdirerek üretimin her aşaması ile ilgili bilgiler verdi.

Tesisin toplantı salonunda çiftçilere; Bölge Satış Müdürü Altuğ Soyözen, Teknik Destek Uzmanı Murat Çetin, Bölge Satış Temsilcisi İlker İpek, Tesis Üretim Müdürü Sabahattin Ara tarafından üretilen gübre çeşitleri ve kullanım alanları ile kullanım teknikleri konularında teknik bilgiler verdi. Çiftçilerin yönelttiği sorular cevaplandı.

Yetkililer firma ve çalışmaları ile ilgili şu açıklamayı yaptı: ” Türkiye Ziraat Odaları Birliği yaptığı açıklamada 1995 yılında 27 milyon hektar olan tarım alanlarının evsaf kaybı sonucunda ve tarımda kullanılamamaları sonucunda 2015 yılında 24 milyon hektara düştüğüne işaret ediliyor. Verimli tarım için topraktaki organik madde miktarının en az %4 olması gerekirken Türkiye de ki tarıma elverişli arazilerin %95 nin organik maddesi %4 ün altında. Bir KIRAÇA Holding ve HEXAGON Gurubu Kuruluşu olan hexagon katı atık ve ona ait gübre markası Hexaferm kurguladığı iş modeli ile bir çözüm geliştirdi. Hexagon Katı Atık; bu tesiste yarattığı özgün , teknolojileri, tesisi yatırımı dahil beş yıl süren 25 milyon dolar boyutundaki Ar-Ge çalışmaları neticesinde geliştirerek şimdi 26 milyon dolarlık yeni bir yatırımla Pazaryeri Biyolojik Organomineral Gübre Tesisi kurdu. Yapımına Ocak-2016 da başlanan yılda 175 bin ton biyolojik arganomineral gübre üretme kapasitesine sahip 40 bin m2 arazi üzerine kurulu tesis Ekim 2016 da üretime başladı.Tesiste 3 vardiyada 110 işçi çalışmaktadır.”

Namık Cihan/Geyvemedya.com

Yayınlama: 26.01.2017
Düzenleme: 31.01.2017 12:56
3.602
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.