Bakan Çelik , Geyveli Çiftçiyi Dinleyerek Ankara’ya davet etti.

Bakan Çelik , Geyveli Çiftçiyi Dinleyerek Ankara’ya davet etti.

GEYVELİ ÇİFTÇİ BAKAN ÇELİK İLE KONUŞTU

GEYVELİ-CİFTCİ-TARİM-BAKANİ-FARUK-CELİK-TELEFON-GRORUSMESİ- (9)Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in üreticilere yönelik sosyal medya üzerinden ‘Beni arayabilirsiniz’ diye yaptığı çağrı üzerine kendisini arayan Geyveli kereviz üreticisi çiftçi Selami Çelik’i bakanlığa davet etti.

Bir saatte 40 kişi

Bakan Çelik, başta çeltik üreticileri olmak üzere bir saatte tarım ve hayvancılık faaliyetinde bulunan 40 kişi ile görüştü. Geyve’den çiftçi Selami Çelik de kereviz üretimi için Bakan Çelik’i arayan çiftçiler arasında yer aldı. Konuya ilişkin üreticiyi bakanlığa davet eden Çelik, ilgili bölümlerle görüşerek kereviz üretimine ilişkin küçük üreticilerin korunması için sorunlarının çözüleceğini ifade etti.

İlçe Tarım’a Ziyaret

Geyve Safıbey Mahallesinde ikamet eden ve kereviz üreticiliği yapan 38 yaşındaki Selami Çelik beraberinde Safıbey Mahallesi Muhtarı ve Sulama Birliği Başkanı İsmail Aşçıoğlu ile kereviz üreticisi İbrahim Demir’le birlikte İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamdi Yel’i ziyaret ederek Bakan Çelik ile yaptığı telefon görüşmesi hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Üretime Destek İstiyoruzGEYVELİ-CİFTCİ-TARİM-BAKANİ-FARUK-CELİK-TELEFON-GRORUSMESİ- (1)

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan’ı Faruk Çelik ile yaptığı telefon görüşmesi hakkında kısa bilgiler aktaran kereviz üreticisi Selami Çelik, desteklemenin arazi üzerinde değil de,  üretime destek yapılması gerektiğini  ifade etti.

Modern Tesis Beklentisi

Çelik 25 dekarlık alanda üreticilik yaptığını, Kereviz üretiminin yüzde 80 ininin karşılandığı Geyve bölgemizde daha teknolojik ve modern tesisler ile bu işi yapmak istiyoruz dedi. Ülkemizde Çamurlu haliyle tarlada üretilen kerevizin temizlik işlemlerinden geçerek paketli hale getirildiği tesislerin olduğu böyle bir tesisin Geyve Safıbey’de kurulmasının kendi işlerini kolaylaştıracağı gibi üretimi de teşvik edeceğini kaydetti.

Atık ürünler değerlendirilemiyor

Geyve ilçesinde sezonunda bir günde 40-70 ton kereviz üretildiğini ifade eden Çelik, satılan ürünlerimize diyecek bir şey yok, ancak kereviz başta olmak üzere, domates, biber, ve her türlü zerzevat’tan satış yapılanların haricindekileri bir atık değerlendirme tesisimiz olmadığı için çöpe döküyoruz. Bu aslında milli kayıptır. Bölgede olsa bir turşu fabrikası bir atık işleme tesisi bu ürünlerimiz ekonomiye kazandırılmış olur dedi

Erdinç TUNA-Geyvemedya.com

geyveli-ciftci-selami-celik-tarim-bakani-ile-telefonda-gorustu-

Yayınlama: 17.12.2015
Düzenleme: 20.12.2015 18:47
734
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.